Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Els Mossos d’Esquadra desallotgen Casa Àfrica

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial aquest dimarts al matí l’edifici conegut com a Casa Àfrica, situat al carrer de Marià Aguiló, al Poblenou, que ja havia […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial aquest dimarts al matí l’edifici conegut com a Casa Àfrica, situat al carrer de Marià Aguiló, al Poblenou, que ja havia patit diversos intents de desallotjament. Els ocupants que quedaven a l’immoble han marxat abans que arribessin els Mossos d’Esquadra, segons han assegurat fonts del cos. L’anterior intent de desallotjament va ser a l’abril, quan un centenar de persones es van concentrar davant l’edifici per impedir que la trentena de persones que l’ocupaven fossin desallotjades. Els ocupants de l’edifici, propietat d’un fons inversor, eren majoritàriament sol·licitants d’asil que estaven a l’espera d’entrar al programa de protecció.

L’Ajuntament de Barcelona havia negociat amb la propietat de la finca per evitar el desallotjament, però la propietat va decidir continuar el procediment judicial. L’alternativa plantejada per la propietat era l’expropiació de la finca per part de l’Ajuntament, una possibilitat estudiada i finalment descartada pel consistori en considerar que no es donaven els supòsits que motivarien i justificarien una expropiació.