Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els mercats municipals de Tarragona controlen l’afluència de compradors per evitar aglomeracions

ACN Tarragona.-Els mercats municipals de Tarragona controlen des d’aquest divendres l’afluència de compradors per tal d’evitar aglomeracions amb l’objectiu de lluitar contra la propagació del coronavirus. Personal dels establiments impedeix […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Tarragona.-Els mercats municipals de Tarragona controlen des d’aquest divendres l’afluència de compradors per tal d’evitar aglomeracions amb l’objectiu de lluitar contra la propagació del coronavirus. Personal dels establiments impedeix l’entrada de grups grans de gent i, en cas que es formin a l’interior o en algunes parades, es dissolen. Des d’Espimsa, l’empresa municipal que els gestiona, s’ha incrementat la neteja dels espais comuns, com passadissos, escales mecàniques o ascensors. També els comerciants han pres mesures, com treballar amb guants o evitar que els clients puguin tocar els aliments. El president d’Espimsa, Dídac Nadal, ha garantit el proveïment d’aliments a la ciutadania mentre duri la crisi.

Nadal ha concretat que els treballadors han rebut “una formació específica” per afrontar les mesures extraordinàries pel coronavirus. El president de l’empresa municipal ha descartat que si hi ha noves restriccions, es tanquin els mercats: “Tenim una funció pública com a mercat i durant tota la crisi hem de garantir l’abastiment. Estem a disposició dels veïns i veïnes”, ha assenyalat. En resposta als marxants, que han criticat que durant unes setmanes no puguin fer els mercats ambulants a diferència d’altres establiments, els ha demanat “responsabilitat”, i ha avançat que Espimsa “prendrà en consideració les mesures que facin falta per pal·liar els efectes negatius” d’aquests dies.Canvis als autobusosAls autobusos de la ciutat, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) també ha adoptat mesures a causa del covid-19. Els passatgers entren i surten per la porta del darrere i els conductors no venen bitllets. De fet, hi ha una petita cadena que separa els xofers dels passatgers i un cartell que demana que es mantingui la distància entre persones. També s’ha incrementat la neteja als vehicles.