Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Els líders europeus rebutgen fer una cimera amb Rússia però aposten per mantenir el diàleg amb Moscou

ACN Brussel·les.-El líders de la Unió Europea han rebutjat fer una cimera amb Rússia, tal com havia proposat la cancellera alemanya, Angela Merkel. El plantejament havia generat reticències entre alguns […]

Agències 25/06/2021

ACN Brussel·les.-El líders de la Unió Europea han rebutjat fer una cimera amb Rússia, tal com havia proposat la cancellera alemanya, Angela Merkel. El plantejament havia generat reticències entre alguns estats membre, com els Països Baixos, Polònia o els bàltics i per aquest motiu ha quedat ara per ara descartat. Amb tot, els líders dels 27 han apostat per mantenir el diàleg amb Moscou després de debatre quina ha de ser la relació entre la Unió Europea i Rússia en un context d’escalada de les tensions. En les conclusions, els líders subratllen el compromís amb un enfocament “unit i estratègic” amb Rússia, a qui insten a tenir un “compromís polític més constructiu” i a “aturar les accions” contra altres països.

“El Consell Europeu reitera l’obertura de la Unió Europea a una relació selectiva amb Rússia en àrees d’interès europeu”, apunta el text, que també condemna “les limitacions de llibertats fonamentals” a Rússia.