Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els líders de la Comunitat Política Europea envien des de Moldàvia un missatge “d’unitat” contra la guerra d’Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Els líders de la Comunitat Política Europea -un total de 45- han enviat des de Moldàvia un missatge “d’unitat” contra la guerra d’Ucraïna i el president rus, Vladímir Putin, a qui acusen “d’amenaçar” les llibertats democràtiques i els “pilars” europeus. En una cimera celebrada aquest dijous als afores de Chisinau, els estats europeus han reiterat la necessitat de “reaccionar” contra el desafiament de Moscou i han posat en valor l’esperit de col·laboració durant les reunions. En aquest sentit, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat que la trobada és un clar exemple del compromís dels diferents països amb valors com “el diàleg i la cooperació” i la prova que cal apostar per una Europa “més unida”.

Durant la seva intervenció, Sánchez ha subratllat el caràcter “informal i flexible” i ha fet esment dels diferents temes que s’han tractat durant la jornada, posant especial èmfasi en qüestions com la connectivitat, la digitalització, la seguretat i les infraestructures.

Publicitat

Alhora, el president espanyol ha felicitat Moldàvia per l’organització de la cimera, de qui també ha posat en relleu el seu “compromís” amb “la família europea” i els esforços que està fent per entrar a formar part de la Unió Europea.

Al mateix temps, el dirigent socialista ha apuntat que serà “un honor i una responsabilitat” acollir la pròxima cimera de la Comunitat Política Europea, que se celebrarà el pròxim 5 d’octubre a Granada. “Ens ho prenem molt seriosament”, ha assenyalat, confiant que la reunió torni a servir per impulsar debats i “reforçar lligams” entre els països europeus.

La trobada d’aquest dijous a Moldàvia és la segona que celebra la Comunitat Política Europea, una plataforma de debats polítics fundada pel president francès, Emmanuel Macron, que aglutina els estats de la Unió Europea i altres països propers (un total de 47). La primera va tenir lloc a Praga, coincidint amb la presidència txeca del Consell de la Unió Europea.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió