Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Els indults arribaran en un mes, seran limitats i reversibles, segons ‘El País’

ACN Barcelona.-El govern espanyol preveu aprovar els indults als presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem entre finals de juny i principis de juliol, segons informa aquest diumenge el diari ‘El […]

Agències 30/05/2021

ACN Barcelona.-El govern espanyol preveu aprovar els indults als presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem entre finals de juny i principis de juliol, segons informa aquest diumenge el diari ‘El País’. El rotatiu concreta que l’executiu està treballant en un indult parcial, que mantindria les penes d’inhabilitació i perdonaria alguns anys de la condemna de presó, diferents en cada cas, però suficients perquè tots els presos fossin excarcerats automàticament. A més, la mesura serà reversible, amb una disposició que advertirà que, si els presos reincideixen en un període que pot ser d’uns tres anys, l’indult quedarà anul·lat.

Segons explica ‘El País’, els indults als presos independentistes s’estan treballant amb un equip dirigit pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, amb el suport de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i l’equip més estret del president espanyol, Pedro Sánchez, entre els quals el secretari general de Presidència, Félix Bolaños.El govern espanyol treballa en un text que eviti un xoc de trens amb el Suprem, després que tribunal emetés un informe desfavorable. Segons el rotatiu, aquest informe, que no és vinculant, no ha agradat a la Moncloa perquè considera que entra en el terreny de la política. L’objectiu de l’executiu és tancar un document amb arguments centrats en la justícia, l’equitat i la “utilitat pública” –que l’indult és positiu per a l’interès general-, per evitar que la Sala Tercera del Tribunal Suprem el tombi si la mesura de gràcia s’acaba recorrent.