Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els gimnasos reobren amb un 30% de l’aforament: “Ha sigut com una explosió, la gent ha perdut la por”

ACN Ripollet.-Els gimnasos han reobert aquest dilluns al matí les portes després de gairebé un mes tancats arran de les restriccions sanitàries de la covid-19. Les instal·lacions han reprès l’activitat […]

Avatar
Agències 08/02/2021

ACN Ripollet.-Els gimnasos han reobert aquest dilluns al matí les portes després de gairebé un mes tancats arran de les restriccions sanitàries de la covid-19. Les instal·lacions han reprès l’activitat amb la condició que es mantingui una ocupació màxima del 30% a l’interior. Un dels centres que han obert portes aquest dilluns és el Gimnàs Bunkay de Ripollet. La seva directora, Míriam López, lamenta que, des de l’inici de la pandèmia, han perdut un 30% dels clients i es mostra preocupada si arriben noves restriccions. Per la seva part, el Centre Esportiu Municipal Estació del Nord ha notat una “explosió” de gent aquest matí. Segons la cap d’operacions, Imma Casaramona, la gent “ha perdut la por i ha agafat confiança”.

El Centre Esportiu Municipal Estació del Nord ha notat una ‘explosió’ de gent aquest matí, ja que abans del migdia ja havien superat l’afluència de dilluns passat. “Ha sigut com una explosió perquè la gent ha perdut la por i ha agafat confiança”, ha assegurat Imma Casaramona, cap d’operacions del CEM Estació del Nord. “És un èxit la gent ha vingut a fer esport i vol fer esport. A la que funcioni tot estarem al 100%”, ha afegit.Aquest matí tenien el personal de la setmana passada, ja que l’organització “està esperant veure com funciona tot” per ampliar. De moment, menys de la meitat dels 54 treballadors del centre han sortit de l’ERTO i els que ho han fet, treballen menys hores que abans.Aquest recinte multiesportiu, que gestiona la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, va poder tornar a fer activitats amb escoles -sempre que fos amb un grup bombolla- dins d’horari lectiu i va habilitar una carpa per fer fitness a l’exterior, cosa que els ha permès reprendre mínimament l’activitat durant el mes de gener.Un altre dels centres que ha reobert portes aquest dilluns és el gimnàs Buncay de Ripollet. De fet, aquest centre no ha hagut de tancar completament, ja que ha continuat fent activitats online i també a l’aire lliure mentre han durat les restriccions més estrictes. La directora de l’equipament, Míriam López, ha dit que han intentat “adaptar-se el millor possible” davant de la situació de pandèmia i “hem intentat garantir que la gent se seguís cuidant, encara que sigui des de casa”. Tot i això, López lamenta que les restriccions han passat factura a les instal·lacions que gestiona, ja que des de l’inici de la pandèmia han vist com es reduïa un 30% el nombre d’usuaris.En aquest sentit, López explica que al seu centre molts dels clients són famílies, ja que organitzen també activitats extraescolars per infants i joves. “El 40% del públic que tenim són nens i les seves famílies i, en aquest moment, la situació relacionada amb el públic familiar és molt complicada”, expressa la directora del centre. Malgrat tot, López confia que els usuaris rebin amb “moltes ganes i il·lusió” aquesta reobertura i explica que “la gent ja s’ha acostumat a treballar amb el sistema de reserva a través de l’aplicació” i, fins i tot, relata, “molts usuaris ja reserven les classes de tota la setmana”. D’altra banda, el centre Buncay de Ripollet ha pogut esquivar posar cap treballador en ERTO. Segons ha relatat López, en aquests moments són una dotzena de treballadors i, a diferència del primer confinament en què van haver-ho de tancar tot, “ara hem intentat salvar-ho i buscar nous formats i, de moment, no hem posat cap treballador en ERTO”.