Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Els Estats Units enviaran 31 tancs Abrams a Ucraïna per assolir “nous objectius estratègics”

ACN Brussel·les – Els Estats Units han anunciat aquest dimecres que enviaran 31 tancs Abrams a Ucraïna per continuar donant suport a Kíiv en el context de la guerra d’Ucraïna. […]

Agències 25/01/2023

ACN Brussel·les – Els Estats Units han anunciat aquest dimecres que enviaran 31 tancs Abrams a Ucraïna per continuar donant suport a Kíiv en el context de la guerra d’Ucraïna. En un discurs des de la Casa Blanca, el president nord-americà, Joe Biden, ha apuntat que l’entrega d’aquests vehicles “reforçarà enormement la capacitat d’Ucraïna de defensar el territori” i “d’assolir nous objectius estratègics”. A més, el dirigent estatunidenc ha subratllat que els Abrams són els tancs “més poderosos del món”. El missatge de Biden arriba el mateix dia que Alemanya, a través del seu canceller Olaf Scholz, ha anunciat l’entrega de 14 tancs Leopold 2 a l’exèrcit ucraïnès, així com l’autorització per reexportar-los des de països tercers.

Més enllà de l’enviament de tancs, el president dels Estats Units també ha informat que dotarà Kíiv amb l’equipament necessari per mantenir els vehicles i proporcionarà formació específica a l’exèrcit ucraïnès “el més aviat possible”. “Els Abrams són complexos d’operar i mantenir […] enviar-los portarà temps, però lluitarem perquè els ucraïnesos estiguin preparats”, ha afegit.