Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els despatx barceloní B720, premi al millor gratacels per la Torre Itaim de São Paulo

ACN Barcelona.-Els barcelonins B720 Fermín Vázquez Arquitectos han guanyat premi al millor gratacels de menys de 100 metres que atorga el Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) per […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-Els barcelonins B720 Fermín Vázquez Arquitectos han guanyat premi al millor gratacels de menys de 100 metres que atorga el Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) per la Torre Itaim de la ciutat brasilera São Paulo. Aquest és un edifici de 123 apartaments de petit format –aproximadament 30m2- en una torre de 85m d’alçada rematada amb una façana de ceràmica a l’entorn de Faria Lima de São Paulo. Fundat a Barcelona el 1997 per Fermín Vázquez i Ana Bassat, aquest despatx d’arquitectes és responsable a casa nostra d’obres tan reconeixibles com el nou Mercat dels Encants o l’ampliació de l’Aeroport Lleida-Alguaire o la Ciutat de la Justícia.

Com expliquen al seu web, el projecte “s’enfoca des de la perspectiva de maximitzar les dues direccions principals de visió des de cada apartament, al temps que respon al requeriment de generar una terrassa equivalent en cada apartament i disposar de vestíbuls comuns i ascensors amb vistes a la ciutat”. El despatx barceloní –i amb una altra seu a Madrid- B720 Fermín Vázquez Arquitectos és responsable de nombroses obres de construcció i rehabilitació d’edificis des de l’any 1997, tant d’arquitectura residencial, com d’ús civil o oficines. Les Torres Porta Fira, l’ampliació de l’Aeroport Lleida-Alguaire, el ‘nou’ Mercat dels Encants, o l’icònic edifici ‘Veles e Vents’ de València es compten entre els seus projectes més coneguts. Quant a la Torre Itaim de São Paulo, abans d’aquest guardó, la Torre ja se n’havia emportat d’altres com ara el premi Pini com a millor edifici residencial i l’International Property Awards en la categoria de promoció residencial d’alt nivell.