Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els cors de Palau Vincles estrenen una cantata basada en un conte de Pere Calders

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els cors de Palau Vincles, el projecte social del Palau, han estrenat aquest diumenge al migdia a l’auditori de Domènech i Montaner la cantata ‘El barret prodigiós i la barraca de monstres’. Una obra basada en el primer conte infantil de Pere Calders, que ha estat creada pel compositor i director coral Xavier Sans. En total hi han actuat uns 750 infants i joves d’entorns desafavorits que han ofert un espectacle ple d’imaginació, optimisme i realisme màgic. L’obra s’ha estructurat en setze cançons, que tenen com a fil conductor la narració d’una nena petita. El propòsit del Palau Vincles és aprofitar les eines que ofereix el cant pel creixement personal dels nens i joves per incidir positivament en l’educació en valors.

La cantata, de la qual només se n’ha fet una única funció, ha comptat amb la direcció escènica de Dani Coma, la direcció musical de Guifré Canadell i amb la dramatúrgia d’Ariadna Pastor. En total hi han participat 16 cors d’arreu de Catalunya, una desena dels quals estan adscrits al Palau Vincles. Els cantaires han actuat acompanyats per un sextet de cambra integrat per clarinet, contrabaix, piano, guitarra, acordió i percussió.<br />
<br />
<strong>Un conte del 1936 “molt actual”</strong><br />
<br />
La cantata ‘El barret prodigiós i la barraca de monstres’ és una adaptació del primer conte infantil de Pere Calders. Una obra que va escriure el 1936, però que, segons la directora gerent de Palau Vincles, Susana Serrano, “és molt actual”. “Parla molt de gènere i dels estereotips, és un missatge molt necessari avui en dia”, ha considerat.<br />
<br />
La protagonista és una nena a la qual els seus pares només li regalen nines, però ella vol tocar el timbal del seu germà. La petita aprofita les nits, quan tothom està dormint, per poder-lo tocar. Mentre tots dormen, els elements inanimats prenen vida.

Publicitat

La directora gerent de Palau Vincles, Susana Serrano ha explicat en declaracions a l’ACN que el Palau Vincles és un projecte que a través del cant treballa per millorar el benestar emocional dels nens que estan en una “situació de certa fragilitat” que no respon a un perfil socioeconòmic concret. “El cant té una dimensió que és molt terapèutica, ajuda a la millora el benestar emocional mitjançant el desenvolupament de competències com l’emocional, personal, social i inclús la lingüística”, ha lloat tot afegint que projecte social també compta amb psicòlegs, pedagogs i logopedes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió