Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

Els conductors de bus de TMB convoquen aturades parcials de dues hores de manera indefinida a partir del 17 d’octubre

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els conductors de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat aturades parcials de dues hores de manera indefinida a partir del 17 d’octubre, després que les negociacions col·lectives amb l’empresa hagin tornat a fracassar. La nova convocatòria es produeix després que els treballadors hagin rebutjat la proposta de la direcció de TMB, que contemplava una pujada del 0,8% de salari base per a aquest 2022, una prima variable de 200 euros anuals i un conveni a quatre anys. En un comunicat, el comitè qualifica les propostes de “buides” i critiquen que “no donen resposta a la reivindicació de la plantilla de no perdre poder adquisitiu”. La principal reivindicació dels treballadors és un increment salarial lligat a l’IPC.

En el comunicat, els treballadors han avisat que “no es faran enrere” en les seves reivindicacions. “Ho demostrarem al carrer, és l’únic camí”, han assegurat.

Publicitat

Per la seva banda, fonts de TMB refermen la “voluntat de diàleg permanent per arribar a un acord dins la legalitat vigent”. Segons defensa l’empresa, només poden oferir un augment del 2% dels salaris perquè és el que contempla la Llei de pressupostos generals del Govern per als treballadors del sector públic. En cas que l’executiu modifiqués aquest límit, TMB ho aplicaria “immediatament”, segons afirmen.

Quant a les propostes de TMB, fonts de l’empresa asseguren que els sindicats “no les han volgut valorar”, i reivindiquen que les mesures posades sobre la taula “pretenien apropar-se a les demandes” dels treballadors. Segons TMB, aquests han respost amb la petició de nous increments econòmics i han abandonat la reunió d’aquest dimecres.

La convocatòria prevista a partir del 17 d’octubre implicarà aturades de tres a cinc de la matinada, de vuit a deu del matí i de quatre a sis de la tarda. Aquesta crida a la mobilització arriba enmig d’unes aturades parcials que ja van començar el passat 23 de setembre i que s’allargaran fins al dia 30 d’aquest mes, convocades amb el mateix objectiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió