Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Els comuns veuen les noves mesures per fer front a la covid-19 “contradictòries” i diuen que “generen confusió”

ACN Barcelona.-Els comuns han criticat les noves restriccions del Govern de limitar les trobades a deu persones i tancar tota mena d’activitats a les 00.30 hores, perquè les veuen “contradictòries” […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-Els comuns han criticat les noves restriccions del Govern de limitar les trobades a deu persones i tancar tota mena d’activitats a les 00.30 hores, perquè les veuen “contradictòries” i “generen confusió”. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha demanat al Govern que “agafi les regnes de la situació” i que deixi de “centrifugar responsabilitats” a la ciutadania i als ajuntaments. També ha demanat “més capacitat de rastreig, més reforç en l’atenció primària” i “que ‘s’evitin les cortines de fum”.

El portaveu del grup d’ECP ha culpat el Govern de què “Catalunya sigui el territori de tota la Unió Europea que està batent el récord de contagis”: “Si la gent ha anat a festivals, si han anat a l’oci nocturn o si la gent ha viatjat és perquè el Govern va considerar que es podia fer”, ha dit.Des del Parlament, Cid ha criticat les paraules del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que defensava l’ús de la mascareta al carrer. “No hi ha cap estudi que demostri que el fet d’estar al carrer amb mascareta redueixi els contagis”, ha alertat. En aquest sentit, ha plantejat que es prenguin “mesures que tinguin sentit” i que no siguin “contradictòries”. “No entenem com es pot dinar a una terrassa al carrer i no es pot fer en un banc”.Des de la formació també han demanat més recursos i contractació de personal sanitari i han condemnat la mercantilització dels preus de les PCR per part de les clíniques privades a Catalunya. “Les Illes Balears tenen un decret vigent que controla els preus de les PCR. Allà costen 75 euros, mentre que aquí poden arribar als 130”, ha lamentat.Els comuns han tornat a insistir en el fet que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, comparegui al Parlament per “donar explicacions” sobre l’evolució de la pandèmia i saber si la Generalitat “té la situació pandèmica sota control”.