Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Els comuns insten el Ministeri d’Educació a defensar la LOMLOE perquè deixa “sense efectes” la sentència del TS

ACN Barcelona.-Els comuns defensen que la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà a l’escola “ha de quedar sense efectes” gràcies a la derogació de la llei […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-Els comuns defensen que la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà a l’escola “ha de quedar sense efectes” gràcies a la derogació de la llei Wert i la nova llei d’educació. “Hi ha un govern, una majoria i una nova llei que defensarà el català a l’escola ara i sempre”, assegura la líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, a través del seu compte de Twitter. Així mateix, segons Albiach, la sentència sobre la immersió lingüística és “un atac a la cohesió i a la igualtat d’oportunitats”. En la mateixa línia, el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, demana al Ministeri d’Ensenyament que defensi la LOMLOE, l’actual llei d’educació.

“La sentència del Suprem respon al marc legislatiu de la LOMCE que vam derogar. La LOMLOE el que diu és que han de ser les administracions educatives les que decideixin el règim lingüístic als centres educatius. En el nostre cas, el Departament d’Ensenyament a través de la LEC”, argumenta Mena. Segons Mena, hi ha “precedents”. I cita que la LOMCE preveia, en la disposició addicional 38, atorgar 6.000 euros a les famílies que demanessin escolarització en llengua castellana com a vehicular. I, en canvi, només ho van fer efectiu per a 40 famílies.Davant la situació actual, Mena ha dit que el Ministeri d’Educació ha de defensar la LOMLOE i que, per la seva banda, el Govern ha de prendre les “mesures jurídiques i polítiques necessàries” per “blindar” el model que estableix la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i la LOMLOE.