Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Els Bombers incorporen 178 nous comandaments

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest divendres l’acte de lliurament de diplomes i cascs als 178 bombers que han superat la formació per a la promoció interna a caporal, sergent i oficial del cos de Bombers de la Generalitat. En concret, es tracta de 101 nous caporals, 57 sergents i 20 oficials. Elena ha recordat que Catalunya afronta una campanya d’incendis extremadament difícil amb tres anys de sequera acumulada, altes temperatures, i un context de canvi climàtic evident. Des de principis d’any, hi ha hagut un increment del 60% d’incendis respecte al 2021, quan va començar l’episodi de sequera, i un 16% de focs més que l’any passat.

“Estem enfortint el cos de Bombers, i això implica també fer promocions d’ascens per tenir més servidors públics en llocs de comandament”, ha indicat el conseller, que ha remarcat que entre l’any passat i enguany s’hauran convocat més de 700 noves places d’accés al cos de Bombers.

Publicitat

D’altra banda, Elena també ha entregat els diplomes a 54 agents que han superat el curs de formació bàsica dels Agents Rurals, la primera promoció després d’onze anys sense convocatòries. Els agents hauran de superar ara un període de sis mesos de pràctiques.

El conseller ha apuntat que fa molts anys que no hi ha promocions, ni tampoc que no s’ha renovat material ni mitjans. “Ara som al costat del cos i hi seguirem estant”, ha garantit Elena, que ha subratllat que enguany es canviarà tot el vestuari, els vehicles i hi haurà una promoció de 100 nous agents.

Ha recordat que la tasca dels Agents Rurals és “essencial i extraordinària”, tot remarcant que nou de cada deu incendis són provocats per l’acció humana, com a exemple.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió