Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els artistes de Seguirem, Xeic i Vergüenza Ajena amenitzen els ciutadans confinats a través de les xarxes

ACN Tarragona.-El festival de música sorgit de la iniciativa JoEmQuedoACasatgn ha amenitzat aquest dissabte durant quatre hores els ciutadans confinats amb un repertori ple de rumba, jazz, ska i soul. […]

Avatar
Agències 21/03/2020

ACN Tarragona.-El festival de música sorgit de la iniciativa JoEmQuedoACasatgn ha amenitzat aquest dissabte durant quatre hores els ciutadans confinats amb un repertori ple de rumba, jazz, ska i soul. Els artistes de Seguirem – tribut a Obrint Pas-, Xeic, Vergüenza Ajena, Raul Castro i altres membres de la banda de Porto Bello, han tocat a través d’Instagram, així com d’altres de menys coneguts. Els organitzadors han celebrat la bona acollida de la proposta cultural, ja que han rebut una “allau” de músics que han volgut participar-hi i el nombre de seguidors s’ha enfilat fins gairebé als 5.000 en el segon dia del certamen.

La iniciativa solidària té com a objectiu fer visible els artistes de la demarcació de Tarragona i d’arreu de Catalunya i també fer passar una bona estona als ciutadans que no poden sortir de casa per culpa del confinament. Des de les cinc de la tarda i fins a les nou d’aquest vespre, tots els músics han tocat durant mitja hora cadascun. El primer d’ells ha estat el cantant de Seguirem que ha tocat cançons populars com ‘La Flama’ o ‘Som’ d’Obrint Pas i ho ha fet des del sofà i amb una guitarra.El trompetista Xavi de la Salud l’ha seguit i amb la seva trompeta ha interpretat una versió swing de l’Amparito Roca. D’aquesta manera, amb la cançó més popular de la festa major de Santa Tecla, el músic ha homenatjat als tarragonins. També hi han participat el cantautor italià Luca Bonifaccio, Laura Varges, Luna Wagner, seguits del cantant de Xeic i de Raul Castro i d’altres membres de la banda Porto Bello. Ha tancat l’actuació el cantant de Vergüenza Ajena que amb la seva guitarra ha fet vibrar als seguidors i els ha demanat que es quedin a casa complint amb les restriccions del confinament. Durant les seves intervencions, alguns dels artistes han reivindicat la cultura i han demanat que quan s’acabi l’emergència sanitària s’omplin els teatres i els concerts.La Maria Piñol, una de les organitzadores, ha explicat que van tancar el cartell en un dia i mig i que van rebre moltes sol·licituds de músics que volien adherir-s’hi. “La rebuda dels artistes ha sigut brutal, hi hagut una allau total de gent que els interessava participar-hi”, ha afirmat. De fet, molts artistes, com ara Gertrudis, s’han quedat fora del programa, atès que no hi havia prou franges horàries. Els organitzadors encara no saben si repetiran la iniciativa el cap de setmana que ve per donar cabuda a tots els músics.A banda, en David Torrente, un altre dels organitzadors, ha destacat que hi ha artistes com Fauna, que van tocar aquest divendres, que han aconseguit actuacions arran de participar en el festival i que altres músics també han sumat molts seguidors a les xarxes socials. El certamen tancarà aquest diumenge amb les actuacions de Maria Jacobs, Joan Rovira, Setrill, Javi Martínez, Sònia Secondtrast, Segona Mà, Salva Racero i La Chica del Mono.