Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els alumnes de l’Escola Anglesola de Barcelona estrenen edifici després dels endarreriments provocats per la pandèmia

ACN Barcelona.-L’Escola Anglesola del barri de Les Corts ha estrenat edifici uns mesos després del previst com a conseqüència dels endarreriments provocats per la pandèmia. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, […]

Avatar
Agències 01/03/2021

ACN Barcelona.-L’Escola Anglesola del barri de Les Corts ha estrenat edifici uns mesos després del previst com a conseqüència dels endarreriments provocats per la pandèmia. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han inaugurat aquest dilluns l’edifici, de 4.123,70 metres quadrats. Els alumnes van començar el curs en diversos equipaments però s’han traslladat al nou edifici en l’inici del segon trimestre. Resta pendent finalitzar el projecte del pati, que s’està treballant amb la comunitat educativa i sobre el que Bargalló ha dit que no hi haurà entrebancs pressupostaris. El pati seguirà la mateixa dinàmica de projecte innovador que la resta de l’escola.

El primer grup de l’Escola Anglesola es va ubicar el curs 2017-208 a la Masia de Can Rosés. El febrer del 2018 el Consell Municipal va constituir un dret real de superfície en favor de la Generalitat d’un solar buit situat al carrer Numància per a la construcció d ‘un centre d’educació infantil i primària amb dues línies. Així, en el segon trimestre d’aquest curs, els grups que van començar a estudiar a la masia de Can Rosés s’han traslladat al nou edifici de l’escola. Ho han fet juntament amb els alumnes que encara estudiaven a l’Escola Ausiàs March. Així, aquests dos centres s’han fusionat en un. Colau ha assegurat que l’Ajuntament té “molt clar” que la prioritat és ampliar l’oferta de places públiques per respondre a l’increment de la demanda. Ha reconegut les dificultats per construir nous centres, per la manca d’espai, i ha celebrat diferents “estratègies” que s’estan posant en marxa, com la integració d’escoles concertades a la xarxa pública.A més, ha destacat que l’Anglesola era una escola “molt esperada i lluitada” a Les Corts, on feia gairebé 30 anys que no s’inaugurava un centre públic. El centre s’inclou en aquells previstos per fer pacificacions de l’entorn a l’estiu.De la seva banda, Bargalló també ha reconegut el dèficit de places públiques i ha posat en valor que s’està treballant per donar-hi resposta. El conseller ha agraït la tasca de tota la comunitat educativa del centre, especialment perquè han fet el procés de fusió i trasllat en plena pandèmia. Entre els aspectes pendents hi ha el pati, que estarà obert al barri els caps de setmana i durant les vacances. El conseller ha reivindicat que allò que es fa al pati “també és educació” i que es transformarà perquè sigui un “espai educatiu, convivencial, de natura i obert al barri”. El director del centre, Toni Otero, ha agraït el suport d’administracions i famílies i ha afirmat que l’objectiu és “consolidar un projecte educatiu innovador al llarg dels anys”.Les obres han tingut un cost de 6.391.503,57 euros, el 80% a càrrec de la Generalitat i el 20% del Consistori.