Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Elite Taxi convoca una mobilització el 2 de desembre per reclamar que “on passa l’autobús, passa el taxi”

ACN Barcelona.-Elite Taxi ha convocat una mobilització pel dia 2 de desembre per reclamar que “on passa l’autobús, passa el taxi”. La marxa lenta iniciarà el seu recorregut a les […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-Elite Taxi ha convocat una mobilització pel dia 2 de desembre per reclamar que “on passa l’autobús, passa el taxi”. La marxa lenta iniciarà el seu recorregut a les torres Venecianes i avançarà per la Gran Via, Balmes i Pelai fins a Via Laietana. Allà, els taxistes faran una parada “simbòlica” a la plaça d’Antoni Maura per protestar contra l’eliminació de la parada. Un cop finalitzat aquest acte, la mobilització es dirigirà cap a plaça Sant Jaume per exigir responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona. L’entitat també ha reclamat la dimissió del gerent adjunt de Mobilitat i Infraestructures del consistori, Manuel Valdés, ja que consideren que tracta els usuaris del taxi com a persones de “quarta categoria”.

L’associació assegura que l’Ajuntament de Barcelona no permet als taxistes utilitzar els circuits dissenyats per a la mobilitat eficient de la ciutat i vol protestar contra l’eliminació de carrils a Glòries o la carretera de Collblanc, així com contra els carrils segregats d’Aribau, Muntaner, Balmes o Avinguda Roma. “Sortirem al carrer el dia 2 i la principal reivindicació serà que per on passa l’autobús, passa el taxi”, ha assegurat el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez. L’entitat ha reclamat també la dimissió del gerent adjunt de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés, ja que consideren que tracta els usuaris del taxi com a persones de “quarta categoria” i que no té “cap mena de sensibilitat” per als clients d’aquest servei.“No pot ser que a la plaça de Glòries circulin els autobusos, els patinets, les bicicletes, i el taxi no pugui circular”, ha lamentat Álvarez. L’entitat es reunirà aquest dijous amb l’Ajuntament de Barcelona i pretén fer-los arribar el “malestar” que està generant la “discriminació absurda” del taxi amb el tall del pas a llocs “estratègics i claus”. “No podem suportar més”, ha manifestat el portaveu de l’entitat. Elite Taxi reclamarà també més control i sancions per què els carrils Bus/Taxi no siguin una carrera “d’obstacles” i provoquin una “pèrdua d’eficiència” en el servei públic. L’entitat també demanarà que la gerència del Departament de Mobilitat no executi els canvis sense consultar o negociar amb les associacions representatives del sector, ja que ho consideren una “falta de respecte” per als 14.000 taxistes de l’Àrea Metropolitana.Per altra banda, Álvarez ha assegurat que els taxistes de la ciutat estan fent un “esforç molt gran” en el desenvolupament sostenible de la ciutat, amb la renovació de la flota i l’electrificació, i ha afirmat que el tracte rebut per part del consistori és “molt discriminatori”.