Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Vida atribueix els contagis als festivals a l’impacte de la nova variant, que els va agafar “per sorpresa”

ACN Barcelona.-El festival Vida atribueix els contagis de covid-19 als festivals a l’impacte de la nova variant, que els va agafar “per sorpresa”. Així ho ha explicat a l’ACN el […]

Agències 04/08/2021

ACN Barcelona.-El festival Vida atribueix els contagis de covid-19 als festivals a l’impacte de la nova variant, que els va agafar “per sorpresa”. Així ho ha explicat a l’ACN el seu director, Dani Poveda, després que el Departament de Salut hagi publicat el balanç de contagis. “La nova variant i altres esdeveniments com Sant Joan o les festes de final de curs… no sabíem que amb la nova variant ens arribaria la cinquena onada d’aquesta manera”, ha valorat Poveda. Així mateix, el director del certamen ha fet autocrítica sobre el procés de cribratge, on es van generar hores de cua, i ha assegurat que fer els tests d’antígens en farmàcies hauria “agilitzat” l’entrada al recinte.

Poveda ha reiterat que els resultats del Departament de Salut han arribat “per sorpresa”, ja que proves anteriors com la del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi “havien funcionat molt bé”. Així, ha considerat que en el cas dels festival celebrats al juliol la transmissió del coronavirus es deu a la variant Delta. “Realment hem generat un espai amb molta gent i, al final, la incidència dins la pandèmia no ha estat significativa”, ha considerat Poveda. Pel Festival Vida hi van passar 27.200 persones entre les nits de l’1, 2 i 3 de juliol i es van detectar 51 positius. Així mateix, el director ha assegurat que els festivals en aquelles dates eren “un punt de mira”. Després de tot, Poveda ha assegurat que el Vida vol “seguir treballant” amb la Generalitat. “Hem de perfeccionar els mètodes, també amb la resta de l’Estat i de sectors, per generar noves accions que creïn espais segurs”, ha subratllat.