Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El TSJC rebutja la querella de tres sindicats de Mossos contra Buch per no convocar el Consell de la Policia

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès a tràmit la querella presentada per tres sindicats dels Mossos d’Esquadra contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès a tràmit la querella presentada per tres sindicats dels Mossos d’Esquadra contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per no haver convocat el Consell de la Policia fins diverses setmanes després d’haver-se celebrat les eleccions sindicals. Els tres sindicats que formen part de l’anomenada Trisindical, SME, SPC i CAT-ME, es van querellar pels delictes de prevaricació i contra els drets dels treballadors. El Consell de la Policia és l’òrgan de negociació en matèria laboral entre el departament i els representants sindicals que s’ha de reunir cada dos mesos. El conseller al·legava que els resultats definitius de les últimes eleccions estan a l’espera d’una resolució judicial, però els sindicats asseguraven que es pot convocar el Consell en funcions amb l’anterior composició. Finalment, el 20 de juny es va convocar la reunió de l’organ.

En la querella es denunciava que el conseller no ha fet cas de les resolucions del Parlament que l’insten a negociar laboralment amb els agents. La querella demanava que s’interrogui en qualitat d’investigat al conseller Buch i que se li ordenés convocar el Consell de la Policia amb la composició anterior a les eleccions. La última reunió abans de les eleccions van ser el 17 de gener, i la seguent estava convocada pel 14 de març, però es va suspendre ‘sine die’ a l’espera de la resolució judicial que havia de dirimir la polèmica del suposat frau en el vot per correu.En la seva interlocutòria, els magistrats diuen que els fets descrits no suposen cap delicte, com també va opinar la fiscalia, ja que finalment el 20 de juny es va celebrar la reunió amb l’antiga composició del Consell. A més, consideren que les discrepàncies laborals entre el departament i els treballadors es poden dirimir en altres àmbits jurisdiccionals i no pas el penal.