Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El TSJC desestima la petició de la Fecasarm de mesures urgents contra la limitació d’horaris i de fumar a les terrasses

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat aplicar mesures cautelaríssimes contra la resolució de la Generalitat que limita l’activitat de bars i restaurants a la 1 […]

Avatar
Agències 20/08/2020

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat aplicar mesures cautelaríssimes contra la resolució de la Generalitat que limita l’activitat de bars i restaurants a la 1 de la matinada i prohibeix fumar a les terrasses si no hi ha una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres per la situació de la covid-19, tal com va demanar la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm). La sala ha conclòs per unanimitat que la petició no pot prosperar perquè la intervenció de la Generalitat és en “protecció de la salut pública” i “en principi beneficia totes les persones, encara que pugui produir perjudicis econòmics en el sector de l’hostaleria”, argumenten en la resolució judicial.

El TSJC tampoc aprecia la “urgència” ni l'”excepcionalitat” de la pretensió sol·licitada per la Fecasarm. Els magistrats consideren que “no és possible analitzar al detall” una eventual suspensió de la limitació d’horaris o la prohibició de fumar sense distància de seguretat, per les limitacions de la pròpia mesura cautelaríssima. Aquesta mesura es planteja quan els interessats creuen que existeixen circumstàncies d’especial urgència i el tribunal decideix si adoptar-les o denegar-les sense escoltar la part contrària. Ara, el tribunal dona tres dies al Departament de Salut, com a part demandada, perquè formuli al·legacions a la petició de la mesura cautelar ara denegada. La Generalitat té fins dilluns a les 9h per presentar aquestes al·legacions. La Fecasarm va al·legar que ja hi havia una interlocutòria judicial de 31 de juliol que impedeix limitar els horaris de bars i restaurants en diverses localitats de Catalunya i va exposar el “greu perjudici econòmic i irreparable” al sector de l’hostaleria que causarien aquestes restriccions, resumeixen els magistrats del TSJC en la resolució. Entre altres arguments, la federació també destacava el principi de mínima intervenció administrativa i el de proporcionalitat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquest dimarts les noves restriccions del Departament de Salut acordades amb el Ministeri de Sanitat per contenir la pandèmia del coronavirus, entre les quals la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d’almenys 2 metres i la limitació de les activitats d’hoteleria i restauració a la 1 de la matinada, sense poder admetre nous clients a partir de la mitjanit.