Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Tribunal de Comptes de la UE alerta que Frontex és ineficaç per donar suport a la gestió de fronteres

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha alertat que Frontex és ineficaç per donar suport a la gestió de fronteres. En un informe publicat aquest dilluns, els […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha alertat que Frontex és ineficaç per donar suport a la gestió de fronteres. En un informe publicat aquest dilluns, els auditors critiquen “incoherències en el sistema d’intercanvi d’informació que debiliten la seva capacitat per vigilar les fronteres exteriors”. També troben a faltar que l’agència faci anàlisis de risc completes, així com auditories internes sobre el seu funcionament. “Això és especialment preocupant ara que Frontex haurà d’assumir noves responsabilitats”, ha avisat Leo Brincat, membre del Tribunal de Comptes de la UE encarregat de l’informe.

El 2019 la UE va ampliar les competències de Frontex perquè passés de tenir un rol de suport i coordinació a exercir una funció operativa. “Hi ha un risc significatiu que Frontex tingui dificultats per complir el nou mandat”, pronostiquen els auditors. La UE va augmentar de manera “exponencial” els recursos per a l’agència sense avaluar les necessitats dels estats i les capacitats de l’ens, opinen.Per complir el nou mandat Frontex disposarà de fins a 10.000 efectius d’aquí a 2027, mentre que el 2019 només en tenia 750. A més, el seu pressupost es duplicarà arribant als 900 milions d’euros anuals.