Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Teatre Poliorama reivindica la figura de Lorca amb ‘Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo’

ACN Barcelona.-El Teatre Poliorama estrena el pròxim 11 d’agost ‘Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo’, un muntatge amb el qual es vol reivindicar la figura […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-El Teatre Poliorama estrena el pròxim 11 d’agost ‘Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo’, un muntatge amb el qual es vol reivindicar la figura de Federico García Lorca 85 anys després del seu assassinat a mans del règim franquista. L’espectacle parteix del text clàssic ‘Bodas de sangre’, la tragèdia que el mateix Lorca va escriure l’any 31, i l’actualitza combinant-la amb elements de la història del poeta i dramaturg andalús. L’espectacle, dirigit per Marc Chornet, compta amb la música en directe de Gerard Marsal i el bailaor flamenc Jesús Blanco, qui encarna el personatge de Lorca. L’obra es va estrenar al maig a la Mostra d’Igualada i és una producció de la companyia Projecte Ingenu.

‘Bodas de sangre’ és l’obra més coneguda de García Lorca i constitueix la primera part de la coneguda ‘Trilogia Lorquiana’ (‘Bodas de sangre’, ‘Yerma’ i ‘La casa de Bernarda Alba’), on el poeta fa una crítica moral de l’Espanya del seu temps. El muntatge que arriba al Poliorama fa una mirada contemporània, actualitzada per Anna Maria Ricart. Així, el text clàssic i es combina amb la història de l’escriptor, presentada a través de documentació i escrits que testimonien els moments importants de la seva biografia. Amb tot, l’espectacle combina paraula, dansa, projeccions i música en directe.