Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024
Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024

El Teatre Condal estrena en català el musical de Stephen Sondheim ‘Golfus de Roma’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Teatre Condal estrena aquest divendres el musical ‘Golfus de Roma’ dirigit per Daniel Anglès i Roger Julià, protagonitzat per Jordi Bosch i amb Mercè Martínez i Eloi Gómez al repartiment. La comèdia d’embolics arriba a Barcelona després de l’èxit a Madrid i compta amb un repartiment format per 26 intèrprets i músics en directe. Es tracta d’una obra escrita i composada per Stephen Sondheim que s‘ha traduït a una quinzena de llengües i que ho fa, per primera vegada, en català. La producció compta amb un pressupost de 1,1 MEUR. La comèdia musical es podrà veure a la capital catalana fins a principis de 2023.

El musical explica la història de Pseudolus, un esclau irreverent, que intenta aconseguir la llibertat ajudant a Eros, el fill del seu amo, a guanyar-se l’amor de Phília. Però hi ha un problema… o dos: Phília pertany a M. Lycus que l’ha venuda al general Miles Gloriosus. I ningú està disposat a renunciar a ella. Així, la producció explica com el protagonista es posa en embolics i menteix per aconseguir l’objectiu de ser alliberat.

Publicitat

Segons han explicat, es tracta de la comèdia musical “més divertida de tots els temps”. Està basada “molt lliurament” en les comèdies de Plaute, “els seus autors creen el vehicle perfecte perquè totes les escenes més esbojarrades i les situacions més desbaratades es barregin amb grans cançons i números musicals”.

<strong>La producció s’ha reinventat i es potencia l’humor</strong>

En declaracions amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el director del muntatge Daniel Anglès ha explicat que malgrat que pateixen el “nerviosisme” dels darrers assajos abans de l’estrena estan “tranquils” perquè és un espectacle que “agrada”. “L’hem fet a Madrid amb un repartiment diferent. És una proposta que connecta amb la gent i això ens dona tranquil·litat”, ha subratllat.

Anglès ha tret pit de la producció que porten a Barcelona amb 26 intèrprets i ha recordat que el text original és considerat un dels 10 títols més importants en la història dels musicals. “És una de les comèdies més divertides de Nova York, per això la reposen constantment”, ha apuntat.

La funció que es podrà veure a Barcelona s’ha reinventat per l’ocasió i s’ha convertit en un homenatge al món de la comèdia i s’hi ha potenciat el “sentit de l’humor”. Per això, s’ofereix una posada en escena, “a nivell plàstic”, “diferent”. “L’espectacle succeeix davant de tres cases però nosaltres hem fet un pas més i es planteja com una companyia que arriba al teatre a fer un espectacle”, ha explicat.

La producció també ofereix un “gir estètic” i s’explica una història de la mà d’una companyia que “juga a fer de romans”. “Ens permet anar més enllà amb sentit de l’humor i amb l’estètica. Som atrevits amb la llum, el color i amb una producció molt desacomplexada i molt viva. L’escena visual és un dels punts forts”, ha explicat a l’ACN.

Segons el director de l’espectacle, la companyia ha rebut la comèdia d’embolics com un “regal”. Ha explicat que Jordi Bosch “lidera molt l’espectacle”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió