Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Suprem demana al Tribunal de Comptes si els presos i exiliats han pagat 4,1 MEUR

ACN Madrid.-El Tribunal Suprem ha acordat aquest dilluns demanar al Tribunal de Comptes un informe sobre els procediments de responsabilitat comptable contra els presos i exiliats independentistes per les despeses […]

Avatar
Agències 01/03/2021

ACN Madrid.-El Tribunal Suprem ha acordat aquest dilluns demanar al Tribunal de Comptes un informe sobre els procediments de responsabilitat comptable contra els presos i exiliats independentistes per les despeses del referèndum de l’1-O. En concret, vol saber si han dipositat els 4,1 milions d’euros que el Tribunal de Comptes els va reclamar el 28 de gener del 2020. Ho ha fet a instàncies de l’Advocacia de l’Estat, que ha demanat tenir accés a aquesta informació abans de presentar el seu informe al Suprem sobre la petició d’indult.

La petició d’aquest informe allarga el procés per a la concessió –o no- dels indults. El Suprem no pot emetre el seu propi informe sense tenir primer el criteri de totes les parts. La Fiscalia ja s’hi ha pronunciat en contra, i tota la tramitació es troba a l’espera del document que presenti l’Advocacia de l’Estat. L’informe del Suprem és preceptiu, però no vinculant, i quan acabi tot el procés serà el Consell de Ministres qui adopti la decisió que consideri més oportuna. En concret, la Sala II del Suprem ha demanat a la Secció d’Enjudiciament del Tribunal de Comptes que li remeti les actuacions prèvies i altres procediments d’exigència de responsabilitat comptable que tingui en tramitació amb motiu de l’1-O. Vol que li enviï el sectes de liquidacions provisionals, i en particular la del 28 de gener del 2020 per acreditar si han fet efectiu el pagament de 4,1 milions d’euros que li va reclamar el 28 de gener del 2020.