Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El SOC crea una xarxa d’atenció personalitzada i permanent per a dones víctimes de violència masclista

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha reforçat els serveis i programes a les dones en situació de violència masclista amb la creació d’una Xarxa d’atenció especialitzada que […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha reforçat els serveis i programes a les dones en situació de violència masclista amb la creació d’una Xarxa d’atenció especialitzada que es comença a implantar aquest dilluns. La primera fase del projecte consistirà en disposar a cadascuna de les 69 oficines de treball d’un professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent a les dones en aquesta situació. La xarxa s’anirà implantant progressivament i un cop desplegada tota la xarxa la plantilla de professionals per aquesta tasca s’ampliarà fins a les 155 persones.

Un total de 5.000 dones inscrites a les oficines de treball han manifestat estar en situació de violència masclista. L’objectiu és que rebin l’ajut i l’acompanyament de professionals que vetllaran perquè puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat i a la inserció laboral en millors condicions. Els professionals que s’encarregaran d’aquesta tasca han rebut formació específica en atenció a dones en situació de violència masclista. Algunes de les característiques d’aquesta xarxa són la proximitat, el fet d’oferir un professional de referència en la seva oficina de treball i amb formació específica i permanent. A més, la xarxa permet homogeneïtzar els protocols i la manera d’actuar en totes les oficines i es dissenyaran eines específiques de gestió, així com la creació d’una comunitat virtual per compartir coneixement i bones pràctiques. Al mateix temps, la informació que se’n desprengui servirà per dissenyar millors programes de polítiques actives d’ocupació pel col·lectiu. El SOC s’ha marcat com a “actuació prioritària” millorar les polítiques pera les demandants d’ocupació víctimes de la violència masclista, com queda recollit al Pla de desenvolupament de les polítiques d’ocupació 2019-2020. L’objectiu és disposar d’una carta de serveis i programes específics que sigui eficaç per als objectius ocupacionals i laborals d’aquestes persones.