Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Sindicat de Tècnics Superiors Sanitaris veu “injusta” i “classista” la compensació econòmica per la covid-19

ACN Barcelona.-El Sindicat de Tècnics Superiors Sanitaris ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual qualifiquen “d’injust”, “classista” i “discriminatori” el repartiment anunciat pel […]

Avatar
Agències 11/06/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat de Tècnics Superiors Sanitaris ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual qualifiquen “d’injust”, “classista” i “discriminatori” el repartiment anunciat pel Govern per a la compensació econòmica als professionals sanitaris per la crisi de la covid-19. El Govern va anunciar aquest dimecres una compensació d’entre 350 i 1.350 euros, en funció de la categoria professional i l’exposició directa al virus. El sindicat, però, creu que es fa un “menyspreu” als tècnics superiors sanitaris, i defensa que “una major titulació no significa una major exposició” al virus. A més, remarca que han estat ells els responsables de fer PCR, radiografies a la capçalera del malalt o autòpsies clíniques.

El sindicat ha afegit que aquest “menyspreu” es produeix “des de fa anys” i que la compensació econòmica és “la gota que fa vessar el got”. En aquest sentit, ha reclamat una “rectificació urgent” per part del Govern i ha avançat que estudiaran quines mesures emprendran.