Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Sindicat de Llogateres acusa els constructors de promoure informes amb “biaixos” contra la regulació de lloguers

ACN Barcelona – El Sindicat de Llogateres ha acusat l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya (APCE) de promoure informes “amb els mateixos autors i biaixos” en contra de la […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – El Sindicat de Llogateres ha acusat l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya (APCE) de promoure informes “amb els mateixos autors i biaixos” en contra de la regulació de lloguers. En una piulada coincidint amb la publicació d’una recerca d’Esade que conclou que la regulació va provocar un encariment “significatiu” dels habitatges més barats, el Sindicat de Llogateres ha dit que el text és “el mateix estudi” que fa unes setmanes es va presentar a la Càtedra APCE-UPF ‘Habitatge i Futur’, i que té conclusions molt similars. En la mateixa línia, la regidora d’Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha dit que “els grans enemics de qualsevol regulació” presenten els seus propis estudis “sent jutges i part”.

L’estudi d’Esade i el de la Càtedra APCE-UPF comparteixen autor, el professor Josep Maria Raya, i tenen paràgrafs pràcticament idèntics, amb resultats molt similars pel que fa a tendències i percentatges de variació de preus i oferta. 

Segons Lucía Martín, actors amb “interessos” fan passar “els seus propis estudis com imparcials i científics, quan això no és així”. 

En aquest sentit, la regidora d’Habitatge ha destacat que Barcelona ha creat l’Observatori Metropolità, per impulsar la seva pròpia recerca “amb fonts oficials, i no de part” i “combatre” informes com els d’Esade o la UPF. 

“Els principals beneficiaris de les pujades de preus presenten els seus propis estudis per dir que les regulacions no funcionen”, ha lamentat. 

Per la seva banda, el Sindicat de Llogateres ha dit que “el mateix informe, amb els mateixos autors i biaixos, un dia és de la UPF i l’altre dia d’Esade”. “En realitat, sempre és de l’associació de constructors”, ha puntualitzat. <br />