Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

El sindicalisme alternatiu crida al carrer contra la precarietat laboral i per la llibertat de Palestina

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sindicalisme alternatiu ha fet una crida des dels carrers de Barcelona coincidint amb l’1 de maig per lluitar contra la precarietat laboral i per la llibertat de Palestina. La crida l’ha fet la Taula Sindical de Catalunya (TSC), integrada pels sindicats CGT, CNT, COBAS, COS, IAC i SO. 1.600 persones segons l’Ajuntament s’han concentrat a les sis de la tarda a l’estació de Fabra i Puig, al barri de Sant Andreu, i des d’allà han iniciat un recorregut cap a Nou Barris amb la previsió d’acabar la manifestació a la plaça de la República. Abans de sortir, els sindicats convocants han fet discursos en què han reivindicat els drets socials i també han cridat contra el capitalisme i contra els sindicats majoritaris, CCOO i UGT.

<em>(S’actualitza la informació amb la xifra de manifestants facilitada per l’Ajuntament de Barcelona)</em>

Publicitat

La manifestació ha transcorregut sense incidents en els primers compassos, enmig del soroll de petards i coets i de les consignes dels manifestants, entres els quals també hi havia partits polítics d’extrema esquerra, comunistes, anarquistes, entitats socials diverses a favor de les pensions o altres reivindicacions, i entitats llatinoamericanes, palestines i d’immigrants irregulars. També s’han vist banderes estelades i LGTBI, així com cartells en contra de la guerra a Ucraïna.

Tot plegat enmig d’un dispositiu policial destacable, en el que suposa el primer any que la manifestació del sindicalisme alternatiu es produeix fora del centre de la capital catalana.

En els seus parlaments, els representants sindicals han criticat el sistema capitalista, al qual acusen de precaritzar els treballadors, i s’han queixat de l’increment del cost de la vida i de l’habitatge, dels salaris precaris. També han acusat els empresaris, la banca i els partits polítics de no voler solucionar els problemes de la classe treballadora. Per això han fet una crida a la lluita de la classe obrera als llocs de treball i al carrer, i han criticat els sindicats majoritaris per “pactisme” amb empresaris i governs.

El secretari de comunicació del sindicat IAC, Jordi Gassiot, ha explicat que han decidit traslladar la mobilització a un barri obrer per apropar-se a aquest segment de la població. Ha dit que en un context en què l’extrema dreta està a l’alça i en què aquesta mena de moviments tendeixen a “assentar-se” entre aquest segment poblacional, és necessari explicar a aquests ciutadans “els riscos” que es desprenen dels discursos d’algunes formacions. Ha considerat que sovint són “llops disfressats d’ovella” i ha recordat que qui històricament ha defensat els drets i interessos dels treballadors han estat els sindicats d’esquerres i no pas les formacions de dretes “que recolzen als rics i empobreixen els pobres”.

<strong>Suport a les dones i al poble palestí</strong>

Alhora, ha assenyalat que la protesta també vol posar de manifest el genocidi que està patint el poble palestí qui, ha dit, “també és classe treballadora”. Ha demanat no oblidar els més de dos milions i mig de persones que Israel “està intentant assassinar” i a banda de responsabilitzar aquest estat, també ha considerat culpable la classe empresarial que “abusa dels drets dels palestins”. A banda, Gassiot ha apuntat que una de les principals reivindicacions d’aquest Primer de Maig passa per demanar l’equiparació dels drets de les dones treballadores que des del seu punt de vista encara “no estan al mateix nivell que la resta de persones”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió