Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El servei de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova incorpora dos cotxes elèctrics per als infants ingressats

ACN Lleida.-L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha presentat aquest dimecres dos cotxes elèctrics per als infants ingressats al servei de pediatria. Els vehicles són fruit d’una donació de l’empresa lleidatana […]

Agències 02/10/2019

ACN Lleida.-L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha presentat aquest dimecres dos cotxes elèctrics per als infants ingressats al servei de pediatria. Els vehicles són fruit d’una donació de l’empresa lleidatana BMW Unicars Ponent i serviran per desplaçar als nens i nenes a fer les proves dins l’hospital o entrar a la sala d’operacions d’una manera més divertida i relaxada. L’objectiu és millorar la seva experiència, tenint en compte que poden sentir-se intimidats dins l’entorn sanitari. De fet, segons es desprèn de diverses investigacions, un pacient feliç i positiu afronta la prova o la intervenció quirúrgica d’una manera més relaxada, motiu pel qual aquesta iniciativa dels cotxes es va estenent per diversos centres.

El servei de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova disposa de 16 habitacions d’hospitalització on es poden atendre fins a 30 infants ingressats. Les instal·lacions compten amb ciberaula, sala de jocs i aula hospitalària. L’any 2018, el servei va gestionar 1.177 altes hospitalàries i l’estada mitjana va ser de 3,47 dies. L’acte de donació dels dos cotxes elèctrics ha comptat amb la presència del gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i de Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentís, el cap del servei de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova, Eduard Solé, i el gerent de BMW Unicars Ponent, Jordi Aige.