Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El Sabadell ressalta “l’estabilitat i ordre” al sector malgrat la caiguda de Credit Suisse o la pujada de tipus del BCE

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Banc Sabadell ha defensat aquest dijous “l’estabilitat i ordre” del sector financer malgrat les turbulències dels últims anys. “La crisi del 2008-2012 està superada, també el potencial risc de la Covid, la complicació que va suposar la guerra i la complicació que en certs aspectes ha suposat una pujada tan ràpida dels tipus d’interès”, ha ressaltat aquest dijous en roda de premsa el conseller delegat del banc, César González-Bueno, coincidint amb la presentació dels resultats del primer trimestre. Precisament sobre els tipus marcats pel Banc Central Europeu, des del Sabadell apunten que estan anant “on han d’estar” malgrat que apunten ha sigut estranya la “velocitat” amb què han escalat, passant de ser negatius a superar el 3% en un any.

Pel que fa a possibles fusions, des de l’entitat vallesana no preveuen que a curt termini es puguin produir moviments malgrat els darrers capítols de turbulències. “L’espectre està molt estable. Hi ha molta més concentració de banca (a Espanya) que a Alemanya, per exemple. En termes comparatius la banca espanyola està molt menys atomitzada tot i que en el passat sí que ho estava”, ha indicat González-Bueno. Des del banc també neguen que les turbulències per la caiguda de Credit Suisse hagi tingut cap impacte en la seva base de clients i afirmen que no s’han observat moviments ressenyables.

Publicitat

<strong>Poca demanda del “Codi de bones pràctiques”</strong>

Des del Sabadell afirmen també que el denominat “Codi de bones pràctiques” acordat entre el govern espanyol i la banca per compensar la pujada de les hipoteques està tenint una demanda menor a l’esperada. “Continua creixent, però és menys dèbil del que anticipava originalment, encara que això pot canviar si veiem increments en les dades de l’atur o un deteriorament de l’economia que no s’ha materialitzat”, ha indicat González-Bueno.

Tal com ha manifestat l’entitat, la demanda i l’activitat bancària segueix “forta” tot i que sí que s’ha debilitat la inversió a llarg termini. Tot plegat ha facilitat que el banc experimenti un creixement del benefici de més del 60% els primers mesos de l’any. Tanmateix, i després de pagar el nou impost a les entitats financeres en vigor des del febrer, el resultat net s’ha quedat en 205 milions d’euros, una xifra un 4% inferior a la de l’any passat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió