Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El reciclatge de medicaments a Catalunya incrementa en un 7% durant els últims 5 anys

ACN Barcelona.-El reciclatge de medicaments a Catalunya s’ha incrementat en un 7% durant els últims 5 anys, segons ha informat l’entitat de gestió de residus farmacèutics SIGRE. Tal com afirma […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El reciclatge de medicaments a Catalunya s’ha incrementat en un 7% durant els últims 5 anys, segons ha informat l’entitat de gestió de residus farmacèutics SIGRE. Tal com afirma la mateixa organització, un 94% dels habitatges catalans reciclen restes de medicaments, una xifra que no s’ha reduït durant la pandèmia. En total, SIGRE calcula que durant l’any 2020 cada català va dipositar de mitjana 103 grams d’envasos buits o amb restes de medicaments als punts que l’entitat té habilitats a les farmàcies, un 11% més respecte a la mitjana espanyola. L’entitat afirma que aquest progrés és el “resultat del compromís compartit de la industria farmacèutica i les farmàcies, juntament amb el suport de les autoritats sanitàries i mediambientals”.

Segons dades facilitades per l’organització, el 91% dels usuaris d’aquest servei hi diposita medicaments caducats o que ja no fan servir, mentre que el 76% hi porta medicació que els ha sobrat en acabar un tractament. En referència a la covid, el 91% dels catalans afirmen que el confinament estricte viscut durant el 2020 no va modificar els seus hàbits de reciclatge de medicaments. Durant aquells mesos, els punts SIGRE es van considerar servei essencial i van romandre oberts.Per altra banda, l’entitat alerta que el 49% dels catalans no son conscients que la gestió inadequada dels antibiòtics contribueix a l’enfortiment de resistències i pot arribar a perjudicar greument el medi ambient. No obstant això, segons l’estudi, un 84% dels ciutadans mostrarien interès a conèixer més a fons la importància del reciclatge de medicaments pel benestar ecològic.