Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El PSC qualifica de “desastre” la gestió de la dependència que fa el Govern

ACN Barcelona.-El PSC ha qualificat de “desastre” la gestió de la dependència que fa el Govern, després de les dades que ha fet públiques el XXI Dictamen de l’Observatori de […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-El PSC ha qualificat de “desastre” la gestió de la dependència que fa el Govern, després de les dades que ha fet públiques el XXI Dictamen de l’Observatori de l’Associació Estatal de Directores i Gerents en Serveis Socials, segons les quals Catalunya compta amb “el pitjor sistema d’atenció a la dependència d’Espanya”. El baròmetre li atorga 1,4 punts, molt per sota de la mitjana estatal, que és de 4 punts. El portaveu adjunt del Grup Socialistes-Units per Avançar, Raúl Moreno, ha recordat que el seu partit ja havia advertit que “la tardança a reprendre les valoracions després de l’estat d’alarma incrementaria la llista d’espera”.

Els socialistes subratllen que, segons el dictamen, Catalunya té 73.386 persones amb dret reconegut en espera d’atenció, i que es troba entre les nou comunitats autònomes que no van mantenir la taxa de reposició de beneficiaris en el darrer any, amb una disminució del 4,2%.Només quatre comunitats autònomes van augmentar el nombre de persones reconegudes en situació de dependència. Catalunya és segona en retrocés amb 9.663 persones menys. El PSC també subratlla que Catalunya va acabar l’any 2020 amb 6.796 persones beneficiàries de prestacions menys que a començaments d’any, així com que la llista d’espera s’ha incrementat en 0,1 punts.Finalment, Moreno considera que la covid “ha complicat el procés”, però tot i així subratlla que Comunitats Autònomes “amb els mateixos problemes pressupostaris” han fet “una bona gestió”. També ha opinat que els nous Pressupostos Generals de l’Estat “redueixen l’infrafinançament del sistema heretat del PP”, però en el cas català “el problema no és d’inversió, és d’incompetència”.