Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El PSC aposta per reforçar la seguretat “des d’una perspectiva d’esquerres” de cara a les municipals

ACN Barcelona – El PSC aposta per reforçar el model de seguretat de cara a les eleccions municipals del 2023 “davant l’amenaça” d’altres partits, com Vox, que “aixequen aquesta bandera […]

Agències 08/07/2022

ACN Barcelona – El PSC aposta per reforçar el model de seguretat de cara a les eleccions municipals del 2023 “davant l’amenaça” d’altres partits, com Vox, que “aixequen aquesta bandera per dividir i generar por als barris”. Els socialistes celebraran dissabte una jornada de reflexió sobre seguretat que servirà per elaborar els programes electorals d’aquí a uns mesos. Ho faran “des d’una perspectiva d’esquerres, de cohesió social i de preservar el sistema democràtic”, segons ha explicat la secretària de Polítiques de Seguretat del PSC, Núria Parlon. Hi haurà una taula rodona sobre ocupacions, que “generen inseguretat i fan calar els discursos d’extrema dreta” als barris, i una altra sobre multireincidència.

En el cas de les ocupacions, els socialistes alerten del “bonisme” d’alguns discursos. Argumenten que cal “actuacions decidides” per a les persones vulnerables sense habitatge, però que això no pot juditificar “les ocupacions delictives”. En aquest sentit, el partit defensa actuar amb contundència contra aquest tipus d’ocupacions, amb component “delinqüencial” i que “acaben convertint-se en plantacions de marihuana”. I, de fet, alerten que és en aquest context on “acaba calant el missatge de Vox” si no s’hi actua. El PSC també assenyala que aquest tipus d’actuacions no es poden fer en solitari des dels municipis i criden a la “corresponsabilitat” de les administracions. 

<strong>Jornades de seguretat, amb Illa i Bolaños</strong>

Les jornades les inauguraran el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. També hi participarà el director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), Manuel Navarrete. Posteriorment, se celebraran dues taules. La primera, sobre els canvis legislatius per a millorar la seguretat ciutadana, centrat en la multireincidència.

Socialistes i PDeCAT ja han impulsat al Congrés una modificació de l’article 234 del Codi Penal per castigar amb pena de presó la multireincidència en els furts, encara que el valor sigui menor de 400 euros. En la segona taula s’abordarà la modernització dels sistemes de seguretat local i les respoestes efectives a les ocupacions. Jaume Collboni i Núria Parlon seran els encarregats de cloure la jornada.