Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El preu de la llum al març ha estat el més baix dels darrers quatre anys, segons Facua

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors Facua assegura que les tarifes de la llum durant el març han estat les més baixes dels darrers quatre anys i ha avisat que la majoria […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors Facua assegura que les tarifes de la llum durant el març han estat les més baixes dels darrers quatre anys i ha avisat que la majoria de famílies no es beneficiarà de les caigudes dels darrers mesos ja que tenen contractades ofertes de mercat lliure, que són molt més cares. Per això, Facua recomanat tornar “d’immediat” a la tarifa semi regulada (PVPC), que cal sol·licitar al comercialitzador de referència. L’import mitjà del kWh d’electricitat a la tarifa semirregulada va ser de 8,78 cèntims abans d’impostos (11,16 cèntims sumant-t’hi el 27,19% d’IVA i l’impost de l’electricitat). Els darrers antecedents amb tarifes tan baixes són de l’abril i maig del 2016, amb 8,68 cèntims i 8,79 cèntims, respectivament.

Segons Facua, per trobar un altre import similar cal remuntar fins al 2006, quan el kWh va suposar 8,74 cèntims abans d’impostos. D’aquesta manera, les tarifes d’aquest mes han estat les segones més baixes dels darrers 14 anys.Traslladat a la factura d’un usuari mitjà amb les tarifes de març –calculada amb un consum de condicions normals ja que es preveu que amb el confinament hi haurà un increment- Facua ha calculat que se situarà en els 60,06 euros, impostos inclosos. L’import no era tan baix des de l’abril de fa quatre anys, amb 60,03 euros.