Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El president de l’Eurogrup diu que el deute dels estats de l’eurozona és “sostenible” malgrat l’escalada per la pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les.-El president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha assegurat aquest dilluns que el deute dels estats de l’eurozona és “sostenible” malgrat l’escalada per la pandèmia, però ha insistit que caldrà reduir-lo un cop acabada la crisi. En la seva primera compareixença a la comissió d’Economia de l’Eurocambra quan fa sis mesos que va assumir el càrrec, Donohoe ha descartat una “retirada immediata” dels estímuls fiscals a la zona euro perquè generaria “riscos”. “No ha d’haver canvis sobtats”, ha dit el president de l’Eurogrup, que ha subratllat que “la prioritat immediata” és “protegir els ciutadans.

Pel que fa al retorn de les regles fiscals, suspeses al març del 2020 per permetre als estats gastar més per fer front a la covid-19, Donohoe ha dit que es “considerarà més tard durant aquest any”. Pel que fa a l’escalada del deute, Donohoe l’ha justificat perquè els diners s’utilitzaran per a “mesures de suport als ciutadans en un moment de vulnerabilitat”. “Les conseqüències de no fer-ho haguessin estat pitjors”, ha remarcat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió