Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El PP promet aplicar el 155 a Catalunya, blindar l’Arxiu de Salamanca i fer vehicular el castellà a l’escola

ACN Barcelona.-El programa del PP a les eleccions espanyoles inclou mesures com aplicar l’article 155 de la Constitució “el temps que resulti inexcusable” i vetllar perquè la Generalitat exerceixi de […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-El programa del PP a les eleccions espanyoles inclou mesures com aplicar l’article 155 de la Constitució “el temps que resulti inexcusable” i vetllar perquè la Generalitat exerceixi de forma “adequada” les competències en educació, règim penitenciari, mitjans de comunicació i hisenda. El document amb el qual els populars es presenten als comicis del 28 d’abril també planteja reformar el Codi Penal perquè convocar un referèndum il·legal torni a ser delicte i que es prohibeixi indultar els condemnats per rebel·lió i sedició. Altres mesures són evitar la sortida de més documents de l’Arxiu de Salamanca i fer que el castellà sigui vehicular en totes les escoles.

L’ha presentat aquest dilluns el president del partit, Pablo Casado, en un acte a Barcelona al costat de la candidata del PPC a les eleccions, Cayetana Álvarez de Toledo. El programa inclou la clausura de tots els organismes que afectin “la competència exclusiva” de l’Estat en relacions internacionals i prohibir que els ajuntaments se sumin a entitats “que busquin alterar l’ordre constitucional”. També busca reforçar la presència de l’Estat a totes les comunitats autònomes, establir el castellà com a llengua preferent i única vàlida de l’administració i garantir el “correcte compliment” de la jura o promesa de la Constitució en accedir a un càrrec públic per evitar “qualsevol variació o afegitó que desnaturalitzi o buidi de contingut” aquest acte.Els populars també volen paralitzar la cessió de noves competències a les autonomies i impulsar tant una llei de símbols que promogui “la neutralitat institucional” i agreugi les sancions per no exhibir la bandera espanyola o el retrat del rei com una nova llei de partits que il·legalitzi “els que promoguin la violència” i deixi sense fons públics les formacions que “atemptin contra la unitat i els interessos generals” de l’Estat.En l’àmbit administratiu i fiscal, el PP vol rebaixar l’IRPF perquè el tipus màxim se situï per sota del 40% i que l’impost de societats quedi per sota del 20%. També preveu eliminar l’impost de patrimoni i el de successions, així com suprimir les diferents taxes turístiques existents. Pel que fa l’accés a la funció pública, pretén establir que el castellà sigui l’única llengua indispensable per a optar a una plaça i que la resta computin com a mèrit, no com a requisit.El programa del PP contempla que el castellà sigui llengua vehicular en totes les escoles i que l’Alta Inspecció de l’Estat tingui capacitat sancionadora i competències “en llibres de text i altres materials curriculars”. Igualment, suggereixen ampliar el concert educatiu a centres de Batxillerat i Formació Professional (FP) i que es promogui la festivitat del 12 d’octubre “en tots els centres escolars espanyols”.