Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Port de Barcelona proposa a l’Ajuntament acordar un conveni per al projecte de l’Hermitage

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha ofert a l’Ajuntament acordar un conveni per al projecte de l’Hermitage i “avançar en la reflexió estratègica de tot l’espai Port-Ciutat i consensuar noves […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha ofert a l’Ajuntament acordar un conveni per al projecte de l’Hermitage i “avançar en la reflexió estratègica de tot l’espai Port-Ciutat i consensuar noves inversions en la línia del Pla Litoral que l’Ajuntament va aprovar”. El Port ha presentat al·legacions a la negativa de l’Ajuntament de Barcelona al desenvolupament del projecte de l’Hermitage a la Nova Bocana del recinte portuari. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, considera que és un projecte cultural “d’extrema importància en aquests moments per a Barcelona”. En les al·legacions, apunta que suposaria atraure una inversió privada d’uns 50 milions d’euros i generaria 377 nous llocs de treball, segons un estudi de l’Institut Municipal de Cultura.

En una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Conesa considera que no es pot descartar “un projecte de la importància de l’Hermitage, que manté el seu compromís d’inversió i de desenvolupar un projecte cultural i social enriquidor per a la ciutat i generador de llocs de treball”. La presidenta del Port de Barcelona assenyala que “la implantació d’un projecte d’aquestes característiques, sota el conveni que Ajuntament i Port acordessin, podria ser una molt bona oportunitat per avançar en la reflexió estratègica de tot l’espai Port-Ciutat i consensuar noves inversions en la línia del Pla Litoral que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar”.La presidenta del Port de Barcelona ha demanat a Colau una reunió perquè és “la millor forma de resoldre aquesta situació és treballant plegats en el conveni que preveu la Tercera Modificació del Pla Especial de la Nova Bocana”, aprovada el 27 d’abril de 2018 pel Consell Municipal en ple i que va incorporar l’ús cultural com a un dels previstos en aquest espai.Al·legacions En les seves al·legacions, el Port de Barcelona remarca que “el projecte cultural de l’Hermitage és sòlid i solvent sota l’auspici del State Hermitage Museum, oferint la possibilitat de que Barcelona gaudeixi de les obres pictòriques més excepcionals (Leonardo Da Vinci, Caravaggio, Tizziano, Velázquez, Rubens, Monet,…) i amb un nou model de museu innovador, integrant art, ciència i cultura”. Afegeix que “des de la vessant de l’ordenació portuària, el projecte de l’Hermitage té perfecta cabuda en l’àmbit de la Nova Bocana, de conformitat amb la Delimitació dels Espais i Usos del Port de Barcelona, que el caracteritza com a àmbit d’interacció port-ciutat”. El ‘no’ de l’Ajuntament”Ara mateix l’Ajuntament no pot autoritzar ni donar el seu vistiplau a fer el projecte” de l’Hermitage al port. Així de contundent es va mostrar a finals de gener la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, després d’explicar, juntament amb el sisè tinent d’alcaldia, Joan Subirats, que quatre informes tècnics desaconsellaven instal·lar l’Hermitage al port de la ciutat. Tot i això, Sanz va assenyalar que com qualsevol altre projecte l’analitzaran si incorpora els elements dels quatre informes sobre urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura. “L’informe pensa en base els criteris que s’haurien de complir, quins emplaçaments té la ciutat per acollir l’Hermitage, però no ha de ser la ciutat qui proposi un emplaçament diferent perquè no és un projecte públic”.