Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El ple de Barcelona aprova la conversió de les casetes d’Encarnació en habitatges dotacionals

ACN Barcelona.-Les casetes del carrer de l’Encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia de Barcelona. El plenari municipal […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-Les casetes del carrer de l’Encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia de Barcelona. El plenari municipal ha aprovat provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per poder executar aquest projecte, que preveu la construcció d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals, en un dels barris amb menys habitatge públic i més gentrificació. El pla ha superat l’últim tràmit municipal amb els vots a favor del govern municipal i ERC, l’abstenció de Junts per Catalunya, el PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita i el vot contrari de Ciutadans, i ara només faltarà que s’aprovi definitivament en el marc de la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona.

El projecte té una volumetria de planta baixa més tres pisos i permet mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd. A més, també es preveu que als baixos de les cases s’hi ubiqui un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari. El Districte de Gràcia, de forma conjunta amb el veïnat, definirà un procés participatiu al barri per definir el tipus d’equipament de proximitat que s’ubicarà als baixos de l’edifici. Amb la voluntat de consensuar al màxim el projecte, també s’elaborarà conjuntament amb el veïnat les bases del concurs de projectes arquitectònics tant de l’edifici com del jardí, comptant amb representants del veïnat en el jurat del concurs.Finalment, l’escola bressol municipal prevista inicialment en aquest emplaçament quedarà ubicada en un altre espai del carrer Encarnació, 61, on ara se situa de forma provisional l’escola de primària Teixidores. Això permetrà que l’escola bressol tingui més espai i més grups.