Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El ple de Barcelona aprova atorgar la medalla d’or al Mèrit Cultural a la històrica revista ‘L’Avenç’

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres atorgar la medalla d’or al Mèrit Cultural a la històrica revista ‘L’Avenç’. La decisió s’ha pres en […]

Agències 24/02/2023

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres atorgar la medalla d’or al Mèrit Cultural a la històrica revista ‘L’Avenç’. La decisió s’ha pres en reconeixement a “la tasca insubstituïble” de la publicació per a la cultura i la recerca de Barcelona i el país mantinguda al llarg dels seus 500 números i gairebé cinquanta anys de vida. Hi han votat a favor tots els grups, excepte Valents i la regidora no adscrita, que s’han abstingut. Els grups municipals han lamentat l’anunci recent de la publicació que deixarà de publicar-se en paper i s’editarà només en format web a partir de l’abril.

Tal com recull el web de la mateixa revista, el número 1 de ‘L’Avenç’ va sortir a la llum l’abril de 1977 a iniciativa d’un grup d’estudiants universitaris i en plena transició cap a la democràcia.