Edició 2150

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 14 de juny del 2024
Edició 2150

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 14 de juny del 2024

El Pla Iglú de la Paeria de Lleida ha atès 442 persones vulnerables des de la seva activació el passat mes de novembre

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El Pla Iglú de la Paeria de Lleida ha atès 442 persones des que va activar-se a principis del passat mes de novembre. D’aquesta manera, l’afluència mitjana és de 74 persones per nit entre el pavelló 3 de Fira de Lleida i les places que es deriven a l’Alberg Jericó, que es reserva per a casos d’especial vulnerabilitat. El servei manté enguany les millores realitzades amb anterioritat com la substitució d’hamaques per llits, l’oferiment d’un àpat complet per sopar o l’avançament de l’horari d’obertura a les 18.00 hores.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Comunitat, Persones i Agenda 2030, Maryama Sall, ha visitat aquesta setmana les instal·lacions del Pla Iglú per tal de fer seguiment de primera mà sobre el funcionament d’aquest servei.

Publicitat

Des de l’inici de Pla Iglú, el 2 de novembre, els serveis d’inclusió social de l’Ajuntament de Lleida han donat cobertura i atenció a 442 persones, en total. En un dels moments àlgids de fred, el passat dia 20 de gener, amb el descens sever de temperatures, es van atendre 186 persones diferents, 21 de les quals eren dones. Tot i així, l’afluència mitjana si es té en compte tot el Pla Iglú és de 74,4 persones per nit entre el pavelló i les places que es deriven a Jericó.

El paer en cap ha puntualitzat que “les persones usuàries del Pla Iglú són una realitat que nit rere nit la Paeria gestiona, ni que sigui de manera provisional, amb els recursos que té i que la ciutat s’ha de comprometre a afrontar d’una manera objectiva i solidària” i ha afegit que “imaginar totes aquestes persones dormint al carrer, cada nit, a l’hivern, a Lleida, és una alternativa immoral i inacceptable”.

Aquest hivern, l’Ajuntament de Lleida va iniciar el Pla Iglú el passat 2 de novembre, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, amb capacitat de pernoctació per a 100 persones, que s’hi poden refugiar del rigor de les temperatures de l’hivern a la ciutat de Lleida. Els professionals que atenen les persones usuàries del Pla Iglú pertanyen a Sant Joan de Déu de les Terres de Lleida, coordinades des de l’Àrea d’Inclusió de l’Ajuntament de Lleida, i l’alcalde i la regidora han tingut l’oportunitat de conèixer com es desenvolupa la seva tasca.

El Pla Iglú actual manté les millores realitzades en l’edició passada, amb la substitució d’hamaques per llits, l’oferiment d’un àpat complet per sopar i l’avançament de l’horari d’obertura del recurs, que ara obre a les 18.00 fins a les 09.00 hores del matí de l’endemà. Els usuaris també disposen de servei de consigna, autobugaderia i d’una oficina d’atenció social dirigida als usuaris acollits al Pla Iglú al Centre Cívic del Centre Històric.

En paral·lel a tota la logística del Pla Iglú també està operatiu el recurs de l’Alberg Jericó per aquelles persones que es detecten especialment vulnerables (dones, menors de 21 anys, majors de 65 anys o amb evidències de patir una malaltia o discapacitat).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió