Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El petroli s’enfonsa fins a nivells mínims del 2002

ACN Brussel·les.-La caiguda de la demanda a conseqüència de les mesures de confinament que afecten un terç de la població mundial i la guerra de preus entre l’Aràbia Saudita i […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Brussel·les.-La caiguda de la demanda a conseqüència de les mesures de confinament que afecten un terç de la població mundial i la guerra de preus entre l’Aràbia Saudita i Rússia tornen a fer caure el preu del petroli. Aquest dilluns ha registrat una caiguda del 4%, fent que el petroli acumuli pèrdues superiors al 60% aquest any. El petroli dels Estats Units ha baixat de la barrera psicològica dels 20 dòlars el barril, cosa que no succeïa des de feia 18 anys, mentre que el barril de Brent -de referència a Europa- ha caigut fins als 22 dòlars, el seu mínim des del 2002. El petroli Brent acumula una caiguda del 65% aquest any.

La caiguda de la demanada a causa de les mesures de confinament estan fent caure la cotització del petroli, també influïda per la possibilitat que la situació excepcional s’allargui més del que estava previst. A aquesta situació se suma el fet que dues potencies petrolieres com l’Aràbia Saudita i Rússia hagin incrementat la producció en una guerra de preus.