Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El PDeCAT reclama la reobertura de bars, restaurants i de l’oci nocturn

ACN Barcelona.-El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha reclamat que s’aixequi el tancament del sector de la restauració i es permeti obrir a bars, restaurants i l’oci nocturn. Segons el […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha reclamat que s’aixequi el tancament del sector de la restauració i es permeti obrir a bars, restaurants i l’oci nocturn. Segons el partit, és “segur i necessari”. En un comunicat, el PDeCAT dona suport a la proposta de la Cambra de Comerç de Lleida i la Federació d’Hosteleria, que demanen fer una prova pilot “de manera immediata” a Ponent tenint en compte que la zona ha patit tres confinaments i presenta millors índex que d’altres zones. En aquest sentit, reclamen que es permeti l’obertura del sector de l’hosteleria respectant el confinament nocturn i limitant l’aforament interior i exterior al 50%.

El Partit Demòcrata es pregunta quin sentit té limitar l’horari dels comerços o tancar l’hostaleria en municipis i barris on no hi ha poca afectació de la covid-19. “La sensació de discrecionalitat, la improvisació, la desproporció i les contradiccions no ajuden a generar les confiances necessàries per encarar la sortida de la crisi. Aquests sectors afectats han estat proactius mostrant un compromís rotund amb les mesures de seguretat, la distància i la higiene en els seus llocs de treball, amb el seu personal i amb els seus clients. Ha quedat demostrat que els contagis del personal i els clients en el sector de l’hostaleria, amb mesures restrictives per evitar-los, han estat anecdòtics”, argumenta el partit.El portaveu Marc Solsona ha defensat que és “imprescindible” que davant una crisi llarga es combinin mesures de salut pública amb les d’estímul econòmic.