Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Parlament insta el Govern a pactar una agenda legislativa que consolidi el dret a l’habitatge i aturi desnonaments

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous el punt d’una moció de la CUP que insta el Govern a pactar, en 3 mesos, una agenda legislativa pròpia que consolidi el […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous el punt d’una moció de la CUP que insta el Govern a pactar, en 3 mesos, una agenda legislativa pròpia que consolidi el dret a l’habitatge, n’aturi els desnonaments i en limiti l’ús turístic. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del bloc sobiranista i el PSC -la resta ho ha fet en contra. La cambra també ha avalat el punt que reclama que la Generalitat destini 1.000 MEUR per incrementar el parc públic d’habitatges i reforçar l’abast dels altres programes del mateix àmbit. La CUP ha acceptat una esmena d’ERC i Junts en aquest apartat. El ple també considera “necessari” constituir una Comissió d’Estudi que analitzi “on han anat a parar” els immobles provinents dels bancs rescatats amb diners públics.

El Parlament també ha aprovat dos punts de la moció que fan referència a la llei de regulació de Lloguers que el govern espanyol ha recorregut. En aquest punt, la cambra “valora” que és “imprescindible” la norma de contenció de rendes d’habitatge, “i més en el moment actual d’emergència habitacional, i després d’uns mesos d’estar en vigor a les àrees amb mercat d’habitatge tens”.Per això manifesta tot el seu “rebuig” als posicionaments que tenen per objectiu derogar o suspendre aquesta Llei, i més considerant que no hi ha ni s’ha proposat a nivell estatal cap altra eina equivalent malgrat l’actual govern de l’Estat s’hi havia compromès.En un darrer punt, el text reafirma la “plena capacitat legislativa” del Parlament en matèria d’habitatge i dret civil català, després de la transacció amb una esmena d’ERC i Junts.