Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Parlament insta el Govern a aturar la licitació dels terrenys de Radio Liberty i “liderar” la recuperació de l’espai

ACN Barcelona.-El Parlament insta el Govern a aturar la licitació dels terrenys de l’antiga Radio Liberty a Pals (Baix Empordà) “fins que no s’acabi la tramitació del projecte en curs” […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-El Parlament insta el Govern a aturar la licitació dels terrenys de l’antiga Radio Liberty a Pals (Baix Empordà) “fins que no s’acabi la tramitació del projecte en curs” i reclama que sigui la Generalitat “qui lideri la recuperació definitiva d’aquest important espai natural”. La comissió de Territori i Sostenibilitat ha recolzat una proposta de resolució presentada per Catalunya En Comú Podem que recull les peticions de la plataforma ecologista Salvem Platja de Pals. La resolució també acorda “vetlla perquè les actuacions” futures en aquest paratge natural “siguin adients a l’interès públic i d’acord amb les administracions interessades en el seu desenvolupament”.

Salvem Platja de Pals va qualificar de “lamentable” la decisió de la Generalitat de treure a licitació el projecte per rehabilitar l’espai natural de Radio Liberty. L’entitat ecologista considerava que hauria de ser la mateixa administració qui es fes càrrec d’eliminar les edificacions que encara queden, ja que es tracta d’un sòl públic. L’entitat ecologista considerava que treure a licitació aquests treballs “obria la porta” al projecte Aquam que contempla un gran complex format entre d’altres per dos aquaris, i que ocuparia uns 6.600 metres quadrats.Segons informa Catalunya en Comú Podem, mig any després de presentar una proposta de resolució i vàries preguntes al Govern sobre la licitació dels terrenys, aquest dilluns la comissió de Territori i Sostenbillitat ha aprovat un text que insta la Generalitat a aturar la tramitació de la concessió dels terrenys de l’antiga Radio Liberty amb l’objectiu que sigui el mateix Govern “qui lideri la recuperació definitiva d’aquest important espai”. Finalment, els Comuns han pactat una esmena transaccional amb els grups parlamentaris del Govern, Junts per Catalunya i ERC, per instar a l’inici de l’enderroc de les edificacions actuals existents als terrenys de l’antiga Radio Liberty “una vegada s’acabi la tramitació del projecte en curs” “respectant les restes arqueològiques que hi puguin haver”. Segons els Comuns, l’aprovació d’aquesta resolució –amb l’abstenció de Cs i PPC- descarta el projecte Aquam, que contempla l’edificació d’un gran complex divulgatiu amb dos aquaris ocupant un espai de 6.600 metres quadrats. Un projecte que ja va despertar l’oposició de Salvem Platja de Pals.