Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Parlament insta el Govern a “assegurar” l’alimentació d’infants i adolescents vulnerables “els 365 dies de l’any”

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a “assegurar” l’alimentació d’infants i adolescents vulnerables “els 365 dies de l’any” a través d’un […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a “assegurar” l’alimentació d’infants i adolescents vulnerables “els 365 dies de l’any” a través d’un sistema de pagament com la targeta moneder. De la mateixa manera, també reclama a l’executiu que garanteixi la suficiència alimentària de l’alumnat en situacions de vulnerabilitat i complexitat, a les escoles i instituts a través de la revisió permanent dels criteris de renda per a atorgar els ajuts de menjador escolar. Ambdues directrius formen part d’una moció presentada pel PSC a l’entorn de la situació social a Catalunya. La ponent, la diputada Eva Granados, ha recordat que actualment hi ha prop de dos milions d’infants en situació de risc.

La moció contenia 23 punts, dels quals finalment se n’han aprovat 15. Entre els que han tirat endavant, un que reclama “revisar, simplificar i aplicar de forma efectiva” els protocols de protecció a la infància en risc, en totes les seves variables, amb atenció especial en l’àmbit escolar i sanitari, així com “articular un sistema públic” que garanteixi l’accés al lleure educatiu a infants i adolescents, prioritzant l’alumnat en situació de vulnerabilitat. La moció també demana equiparar les prestacions socials que depenen de la Generalitat de les famílies monomarentals i nombroses.El text també demana al Govern que presenti, abans d’acabar l’any, un informe sobre la situació social de Catalunya, de caràcter anual, amb dades socials, educatives i sanitàries. La mateixa moció demana a la Generalitat que revisi la cartera de prestacions socials i que redueixi “de forma urgent” la “llarga llista d’espera” per accedir a una prestació de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència.Pel que fa a l’ocupació, la moció insta a garantir un “servei ocupacional integral” a tothom que perdi la feina, amb “serveis d’intermediació” que creuin amb celeritat ofertes i demandes del mercat laboral.En el mateix àmbit el text demana posar en marxa un Pla de xoc per proporcionar competències i acreditació professional per totes les persones treballadores d’entre 16 a 64 anys, amb una priorització de les dones i les persones en situació d’atur de llarga durada.Finalment, en l’àmbit de l’habitatge, la moció insta l’executiu català a habilitar una convocatòria d’ajuts de lloguer permanentment oberta que permeti a la ciutadania demanar una ajuda urgent en qualsevol moment per qüestions d’emergència, i a obtenir “per diferents vies, inclosa l’adquisició”, en un any, 1.000 habitatges com a mesura de xoc que permeti alleugerir les llistes de meses d’emergència habitacional. La moció, definida per algun dels grups durant el debat com un “copiar/enganxar del programa electoral” del PSC, presentava 23 punts que s’han votat per separat, dels quals finalment han tirat endavant 15.