Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Parlament insta a impulsar un Pacte Nacional de Salut, reobrir tots els CAP i reclamar més recursos a l’Estat

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat a impulsar un Pacte Nacional de Salut amb les administracions, professionals sanitaris, grups parlamentaris, agents socials i altres entitats. En el marc del ple monogràfic […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat a impulsar un Pacte Nacional de Salut amb les administracions, professionals sanitaris, grups parlamentaris, agents socials i altres entitats. En el marc del ple monogràfic sobre la situació sanitària i la covid-19 al Parlament, els grups han reclamat també que es reobrin els centres d’atenció primària que encara estan tancats i recuperar així els serveis. D’altra banda, la cambra ha emplaçat el Govern a negociar amb l’executiu espanyol “la transferència de recursos recurrents que tinguin la finalitat d’augmentar en 5.000 MEUR el pressupost destinat a Salut en els propers 5 anys” i que arribin a Catalunya més de 30.000 MEUR del fons europeu.

També s’ha reclamat blindar el sistema de salut públic de les retallades i augmentar la despesa en salut de forma progressiva.