Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024
Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024

El Parlament Europeu fixa que el sector aeri utilitzi almenys un 85% de combustibles sostenibles el 2050

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Parlament Europeu ha fixat aquest dijous que el sector aeri utilitzi almenys un 85% de combustibles sostenibles el 2050. Segons el nou full de ruta, els combustibles sostenibles a Europa hauran de representar un 2% el 2025 i un 37% el 2040. El ple d’Estrasburg ha elevat la quota mínima proposada per la Comissió, que plantejava que els combustibles verds arribessin al 32% el 2040 i fins al 63% el 2050. Per accelerar la implementació d’aquests nous carburants, el Parlament ha demanat la creació d’uns fons per una aviació sostenible entre 2030 i 2050. El finançament per les ajudes provindrà principalment dels diners recaptats per les multes imposades per l’incompliment d’aquesta nova normativa.

Els eurodiputats també han demanat a la Comissió un sistema d’etiquetatge sobre l’exercici mediambiental dels avions, companyies i vols comercials pel 2024.

Publicitat

A més, s’ha modificat la definició de combustible sostenible per l’aviació i s’ha deixat fora els carburants basats en cultius alimentaris i farratge, derivats d’oli de palma i soja i de pasta de sabó per no estar alineats amb els criteris de sostenibilitat. Per una altra banda, s’ha inclòs l’electricitat renovable i l’hidrogen com a part d’una combinació de combustibles sostenible. També s’incentivarà l’ús de l’oli de cuina usat i combustibles sintètics.

Segons el projecte legislatiu, els aeroports de la UE hauran de facilitar els accessos de les companyies aèries a combustibles sostenibles, inclosa la infraestructura de recàrrega elèctrica i recàrrega d’hidrogen.

La proposta ha tirat endavant amb 334 vots a favor, 94 en contra i 153 abstencions. El Parlament afirma que està llest per iniciar converses amb els estats membres sobre la formulació definitiva de la legislació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió