Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El Parlament aprova la proposició de llei d’ERC, Junts i la CUP sobre l’escoltisme

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei impulsada per ERC, Junts i la CUP sobre l’escoltisme, després que en l’últim plenari s’acordés tramitar-la en lectura única. Els comuns també li han donat suport, el PSC-Units s’hi ha abstingut mentre que Cs, PPC i Vox hi ha votat en contra. La proposició té com a objectiu “preservar l’expressió genuïna i singular” de l’escoltisme i el guiatge a Catalunya, i reconeix la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge com a representant del moviment escolta a Catalunya i a escala mundial. Així mateix, estableix que les associacions i agrupacions que en són membres com les úniques per poder fer servir els uniformes, les insígnies i el emblemes distintius del moviment.

La iniciativa aprovada també insta a adoptar mesures que promoguin l’escoltisme, amb, entre altres maneres, partides pressupostàries amb aquesta finalitat.

Publicitat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha qualificat la llei “d’històrica” i ha felicitat els membres del moviment escolta presents a l’hemicicle. “És un dia que es poden sentir orgullosos d’aquest Parlament”, ha dit el conseller.

El diputat del PSC David González Chanca ha argumentat l’abstenció del seu grup perquè, segons ha dit, la llei no s’ha fet des del consens. I ha avisat que no es pot entrar en una dinàmica en què es prioritzen demandes d’algunes entitats i, en canvi, se’n obliden d’altres.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió