Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

El nombre de refugiats ucraïnesos que reben protecció temporal immediata cau al maig en la majoria de països de la UE

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El nombre de refugiats ucraïnesos que van rebre protecció temporal immediata va caure al maig en 18 països de la Unió Europea respecte al mes anterior. Segons dades de l’Eurostat, el major descens es va registrar a Polònia amb 329.535 persones menys respecte a l’abril. Tot i això, Polònia continua sent el país que més estatus de protecció temporal va donar al maig i es manté amb molta diferència com el que més refugiats ucraïnesos acull sota aquesta condició, més d’un milió. Malgrat que en la majoria de països europeus va caure al maig el nombre de refugiats ucraïnesos amb protecció temporal immediata, va augmentar en el cas de quatre. Romania i Dinamarca són els que registren el major increment.

Respecte a la seva població, Lituània, Xipre i Bulgària són els països on més va augmentar al maig el ràtio d’ucraïnesos amb protecció temporal immediata. Hi ha cinc països, entre ells Espanya, dels quals l’Eurostat no té dades del mes de maig.

Publicitat

La major part dels ciutadans d’Ucraïna amb protecció temporal immediata a la Unió Europea són dones. En el cas dels homes, almenys un terç són menors.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió