Edició 2150

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 14 de juny del 2024
Edició 2150

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 14 de juny del 2024

El nombre de demandants d’asil a la UE creix un 4% al juny per un increment de les sol·licituds de tunisians i turcs

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El nombre de demandants d’asil a la Unió Europea durant el mes de juny va incrementar-se un 4% respecte a maig. Segons les dades publicades aquest dilluns per l’Eurostat, fins a 65.645 persones van sol·licitar asil a alguns dels estats membres, una xifra que també suposa un creixement del 66% en termes interanuals. L’augment respon principalment a un major nombre de demandes per part de ciutadans procedents de Tunísia (+82% respecte al maig), Turquia (+31%) i el Pakistan (+22%). Per altra banda, el nombre d’ucraïnesos que van sol·licitar asil al juny es va reduir un 25% en termes intermensuals, una tendència que s’explica perquè cada vegada més persones estan tornant al seu país d’origen després de l’esclat de la guerra.

Al conjunt de la Unió Europea, els sirians van ser el grup que més sol·licituds van enviar al juny, representant un 13% del total. A continuació apareixen els afganesos (12%), els veneçolans (7%) i els colombians (6%).

Publicitat

Per països, Alemanya va registrar 12.315 demandes d’asil al juny, un 19% del total. En segona posició es troba França, amb 11.095 procediments (un 17% del total) i en tercera Espanya, amb 10.595 sol·licituds (16% del total). Aquests països, juntament amb Itàlia i Àustria, agrupen tres de cada quatre demandes al conjunt de la UE.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió