Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El ministre de Justícia aposta per investigar si es detecta un “transgressor” de la llei amb l’espionatge a Torrent

ACN Barcelona.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dimecres si hi ha hagut algun “transgressor” de la llei en el cas de l’espionatge al president del Parlament, […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dimecres si hi ha hagut algun “transgressor” de la llei en el cas de l’espionatge al president del Parlament, Roger Torrent, s’haurà d’investigar perquè es tracta d’un fet “greu”. En una entrevista a Televisió Espanyola, el ministre ha argumentat que té “plena confiança” en l’estat de dret i ha apuntat que totes les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat s’emmarquen en el “rigor amb el compliment de la llei”. El ministre ha destacat que l’Estat protegeix el secret de les comunicacions i que el codi penal castiga els qui no ho respectin. Ha afegit que caldrà esperar a saber com avancen les investigacions i a si apareixen noves informacions.

El ministre de Justícia s’ha referit al tercer grau que la Generalitat ha ratificat pels presos independentistes i ha dit que el govern espanyol només pot actuar amb “respecte” per les decisions acordades i la llei. Això sí, ha recordat que cal deixar que l’estat de dret “funcioni” i que si hi ha algú a qui no li agradi la decisió la pugui “recórrer”. Després que el jutge hagi ratificat les mesures en tres barris de l’Hospitalet i l’enduriment del confinament a set municipis del Segrià, el ministre s’ha felicitat perquè l’administració no s’estigui “perdent” en discussions jurídiques. Campo ha subratllat que cal “bloquejar” la covid-19 i protegir a la població i que les comunitats autònomes han de trobar el mecanisme legal per poder contenir el virus.